03 May 2012

Samsung Galaxy S-IIILONDON: Samsung Electronics Co Ltd (Samsung) memperkenalkan Galaxy S III, siri telefon pintar generasi ketiga bagi Galaxy S yang memahami pergerakan pengguna sekali gus menawarkan kebolehgunaan secara maksimum.

Presiden merangkap Ketua Bahagian IT dan Komunikasinya, JK Shin berkata, Galaxy S III mempunyai pelbagai ciri menakjubkan antaranya, mengenali suara dan memahami niat serta membolehkan pengguna berkongsi saat menarik secara cepat dan mudah. 

"Sekiranya anda sedang menaip SMS kepada seseorang tetapi kemudiannya menukar hasrat dan ingin menelefon individu itu, anda hanya perlu melekapkan telefon ke telinga dan ia akan terus mendail nombor telefon orang berkenaan," katanya.

Berbanding telefon pintar lain, Samsung Galaxy S III menyediakan pengalaman canggih antara peranti dan pengguna. Ia mampu menyesuaikan diri dengan mana-mana individu serta cukup pintar untuk mengesan wajah, suara atau pergerakan pengguna.


Beliau berkata, dengan ciri 'Smart stay' yang inovatif, Galaxy S III mengenali corak penggunaan telefon pengguna.

"Contohnya ketika pengguna membaca buku elektronik atau melayari Internet, telefon ini akan mengekalkan paparan skrin cerah melalui pengenalan mata pengguna menerusi kamera depannya.

"Aplikasi 'S Voice' pula mampu mendengar dan bertindak balas terhadap perkataan yang dilafazkan pengguna. S Voice menampilkan fungsi kawalan dan arahan peranti yang sangat maju.

“Anda boleh menggunakan S Voice untuk memutarkan lagu kegemaran, menaik atau menurunkan tahap bunyi, menghantar SMS dan e-mel, menyusun jadual atau mengguna dan mengambil gambar secara automatik," katanya.

Beliau berkata, peranti serba canggih yang diinspirasikan alam semulajadi bukan sekadar telefon pintar yang memahami kehendak pengguna, malah mampu menjadikan kehidupan seharian lebih mudah.

“Paling membanggakan, Galaxy S III membuka lembaran baru membabitkan telefon pintar yang membolehkan pengguna menikmati hidup secara luar biasa," katanya pada 'Samsung Mobile Unpacked' 2012 di London, awal pagi hari ini.

Samsung Galaxy S III juga menampilkan paparan skrin Super Amoled HD 4.8 inci, kamera lapan megapiksel (MP) serta kamera depan 1.9 MP selain sistem operasi Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Galaxy S III didatangkan dalam varian putih dan biru gelap dan akan dipasarkan di 145 negara.

Produk berkenaan dijangka akan menemui pelanggan di Malaysia sekitar Jun ini.

PRODUK: Samsung Galaxy S III
RANGKAIAN: GSM, HSPA+, 4G
SKRIN: 4.8” inch HD Super AMOLED (1280x720)
OS: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
SETORAN: 16/ 32GB, microSD
KAMERA: 8 Mega pixel (utama) , 1.9 Mega pixel (depan)
DIMENSI: 136.6 x 70.6 x 8.6 mm
BERAT: 133g

SUMBER : myMetro

p/s: Berapa harga Samsung S3 ni??

3 comments:

  1. nice info.. button follow punya la jelas ada kat dpn.. xkan x nmpk...hihi.. try bukak blog guna google chrome k. :)

    ReplyDelete
  2. alamakk.. kite pun x jumpa button follow awk..haha.. :p

    ReplyDelete
  3. huhu tak mampu den phone mahal2

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home

About Me

My Photo
Kawan-kawan aku kata, aku seorang yang pendiam. Betul ke? Itu aku tak pasti. walaubagaimanapun aku akan cuba untuk jadi blogger yang cemerlang, gemilang dan terbilang suatu hari nanti.. hahhaha.. :P

Followers

 
 
© 2012 - 2014 ItsMeSafiuddin