29 March 2011

Kenal Pasti Jantina Komputer Anda

Biar betik! komputer ada jantina ker?
hahhaha.. Mesti korang pelik bila baca tajuk entry aku hari ni. 
Gila ke apa?!
Korang jangan pikir manusia dan haiwan je ada jantina. Komputer pon ada jugak la. hahahha.. Betul ke?? Itu yang kita nak pastikan sekarang. Tapi, yang guna "WINDOWS" je la yang boleh check sama ada komputer korang tu Lelaki atau Perempuan.



Merapu pannjang-panjang pon tak ada guna. Ni aku nak ajar korang macam mana nak tahu Jantina komputer korang.


1st : Korang buka "Notepad". Lepas tu korang taip perkataan kat bawah ni. Jangan copy, tapi korang taip sendiri.

      CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU”

2nd : "Save As" di Desktop.

             save : I love U.vbs
save as type : All Files


3rd : Korang tutup file tadi dan korang buka semula. Nanti akan keluar suara sama ada lelaki atau perempuan.

Trick sengal untuk tahu jantina komputer. Papepon aku suka trick ni. Komputer aku lelaki. hahhaha.. Kalau korang berjaya buat jangan lupa tinggalkan komen kat bawah. Aku nak tahu komputer korang lelaki atau perempuan.

Info : Dari kawan aku kat facebook.

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

About Me

My Photo
Kawan-kawan aku kata, aku seorang yang pendiam. Betul ke? Itu aku tak pasti. walaubagaimanapun aku akan cuba untuk jadi blogger yang cemerlang, gemilang dan terbilang suatu hari nanti.. hahhaha.. :P

Followers

 
 
© 2012 - 2014 ItsMeSafiuddin